16 Aralık 2007 Pazar

90 Dakikalık Diziler İçin Yayıncılar Birliği ve Kanal Temsilcileriyle Masaya Oturuldu

14 Aralık Cuma günü Plaza Otel'de yapılan toplantıya Yayıncılar birliğiyle meslek örgütü temsilcileri katıldı. Süresi 90 dakikaya ulaşan Tv dizileri yüzünden düşen kalitenin masaya yatırıldığı toplantıya şu kuruluşlar katıldı.

TOPLANTIYA KATILANLAR

TVYD BAŞKAN NURİ M.ÇOLAKOĞLU
TVYD GNL SKR DURSUN GÜLERYÜZ
KANAL D PELİN DİŞTAŞ
ATV MUTLU İNAN
SHOW TV HALUK ŞİRİN-AV.SEVAL COŞAR
STAR GÖKHAN TATARER
FOX KORAY ALTINSOY
TV8 DİDEM CAN
KANAL 7 ZEYNEP TOR-NAZİF TUNÇ(SENARİST)

MESLEK KURULUŞLARI



Sinebir: İsmail Güneş-Erdoğan Akduman- Çağan Irmak- Yüksel Aksu
Tesiyap: Birol Güven-Mine Vargı
Sinesen: Ahmet Keskin-Serkan Acar
Mesam: Hasan Saltık
Çasod ve Soder temsilcileri çağrılı oldukları halde katılmamışlardır.
Sinebir başkan yardımcısı Erdoğan Akduman toplantı sonucu şu açıklamayı yaptı:
Konu,üç temel başlık üzerinden değerlendirilmiştir.
a) İNSANİ BOYUT
Dizi filmlerde çalışanların sosyal ilişkileri normal boyutların çokaltına düşmüş ve insanca yaşama sınırlarının dışına taşmıştır.
b) YASALAR
Günlük ve haftalık çalışma saatleri yasaların ön gördüğü koşullarauymamaktadır. Fazla mesai koşullarını bile aşmaktadır
c) KALİTE
Yasalarla belirlenen çalışma saatlerinin çok dışına taşan ve insaniboyutları fazlasıyla aşan çalışma temposu sonucu her anlamda kalitedüşmektedir.
Sevgili arkadaşlar, sizlere kısaca özetlemeye çalıştığım bu üç temelbaşlıktan oluşan "dizi filmlerin sürelerinin neden kısaltılmasıgerektiği" konusunu,Yayıncılar Birliği temsilcileri dikkatle dinledi ve bizleri haklı buldu. Ancak, dizi filmlerin sürelerini kısaltmanın bugünden yarına olabilecek bir şey olmadığını anlattılar.Reklam verenlerleyapılan sözleşmelerin genelde altı ay ile bir yıllık olduğunu, bu süre içinde dizi filmlerin süresinin kısaltılmasının söz konusu olamayacağını, bu zamandan sonrası için hazırlık yapılması gerektiğiüzerinde duruldu. Detaylı çalışma için yıl başı sonrası Yayıncılar Birliği ve Tesiyap bir araya gelecek ve konu üzerinde çalışacaklar. Daha sonra Sinebir ve diğer katılımcı kuruluşlartekrar bir araya gelecek ve zaman içinde bu soruna köklü bir çözümgetirilecek. Böyle umuyor, böyle düşünüyoruz. Konunun çözümü için ne gerekiyorsa yapacağız. RTÜK İle görüşme henüz gerçekleşmedi. Başkanın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.
Sevgi ve saygılarımla.
Erdoğan Akduman
SİNEBİRBaşkan yardımcısı

Hiç yorum yok: