9 Nisan 2012 Pazartesi

MERAL OKAY'I KAYBETTİK


Senaryo yazarı, oyuncu, yapımcı, söz yazarı… İkinci Bahar'ın Kasap Melahat'ı, Beynelmilel'in Ayderya Derya'sı, Yeditepe İstanbul'un Havva'sı… Her şeyden öte, 53 yıllık kısa bir hayata, koca bir yürek sığdırdı Meral Okay. Büyük bir aşk sığdırdı. 1993 yılında kaybettiğimiz Yaman Okay’ın sevgili eşiydi… Kendi sözlerinde de belirttiği gibi, aşkıyla “biz” oldular bugün. Hasretini üzücü bir haberle bitirdi. Sabah mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düşerek evinde hayatını kaybetti.

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde, Ankara'da doğdu. Sanat dünyasıyla ilgilenmeden önce beş yıl süresinde devlet memurluğu yaptı. Bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin düzenlediği Dünya Bankası projelerinde yer aldı.

12 Eylül döneminde İşçi Partisi'nin üyesi ve işyeri temsilcisiydi; bu dönemde yaşadığı olayları daha sonra yapım koordinatörü ve oyuncusu olduğu Beynelmilel filminde izleyicilerine aktardı.

1993 – 2000 yılları arasında Sezen Aksu’yla birlikte şarkı sözü çalışmalarında bulundu. Birçok şarkısında olduğu gibi her duyduğumuzda gözlerimizin yaşardığı “Masum Değiliz”i de Meral Okay yazdı.

Propoganda filminde basın danışmanlığı, Asmalı Konak dizisinde senaryo yazarlığı, İkinci Bahar, Yeditepe İstanbul dizileri ve O Şimdi Asker filminde oyunculuk yaptı. Bir Bulut Olsam dizisinin hem senaryo yazarı hem oyuncusuydu. Son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisiyle önemli bir döneme ışık tuttu. Çoğu zaman, tüm senaryo yazarlarının olduğu gibi o da haksız eleştirilere maruz kaldı ama hep saygıyla dimdik karşılarında durdu.

Meral Okay, 2002'de 24. Siyad Türk Sineması Ödülleri - 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Hiçbiryerde) ve 2007'de Beynelmilel filmiyle 14. Adana Altın Koza Film Şenliği - 2007, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü almıştı.Yol arkadaşımız, öğretmenimiz, meslektaşımız, can dostumuz Meral Okay’ı 9 Nisan 2012 günü sabah saatlerinde kaybettik*. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine sabır ve tüm yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bazı haber sitelerinde yazılan “O Kadın Öldü” ifadesini de şiddetle kınıyor, bu saygısız söylemlerle bir daha karşılaşmamayı umut ediyoruz.

Işıklar içinde yat Meral Okay…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BİLİRKİŞİLER, HABERİMİ OKUYUN.REKLAM YAZARI ŞAİR HASAN SANCAK


Bilirkişilere Hodri Meydan!...


COCA COLA’YA KARŞI VERDİĞİM HUKUK MÜCADELEME DESTEK OLUR MUSUNUZ?

SKANDAL BİLİRKİŞİ RAPORUNU İHBAR EDİYORUM!..

SÖZDE BİLİRKİŞİLER-HODRİ MEYDAN SİZLERE
CEVAP VEREMEZSİNİZ-BAŞINIZ BAKAR YERE

HABERİM UZUN OLDUĞU İÇİN SİTEMDEN OKUYABİLİRSİNİZ!

alacamhabermerkezi.blogcu.com/
alacamhabermerkezi.blogspot.com
www.alacamilkhaber.blogspot.com



HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
TEL: 0362–621 27 79
0506–2730465 (Öğretmen Hattı)
E-mail: noteronayliruya55@yahoo.com.tr
Yeni Cami Mah. Bafra Cad.4.Sok No 11
55800-ALAÇAM-SAMSUN